ASKARTIE 18, YLÄ-MALMI, HELSINKI

2MH, AVOKEITTIÖ / SALI, KPH

84,5m2 RIVITALOHUONEISTO

HINTAPYYNTÖ: 390000€

TERVETULOA ARMONLINNAAN

As Oy Armonlinna on kuudesta asunnosta koostuva kaunis vanha puutalo Ylä-Malmilla. Nyt myyntiin tulee yhtiön ainoa yhdessä tasossa sijaitseva ullakkoasunto.

Armonlinnan kiinteistö on rakennettu alunperin vuonna 1876 Helsingin keskustaan Fredrikintorille. Talossa on toiminut silloin metodistikirkko. Keskustasta talo siirrettiin Ylä-Malmille 1920-luvulla.

 

Talo sijaitsee aivan Malmin keskustan kupeessa kauniilla kallioisella kummulla.  Kumpu on täynnä vanhoja kauniita taloja. Ympäristö on vehreää, hiljaista ja rauhallista. Ostari ja juna-asema on muutaman minuutin kävelymatkan päässä.

Talo on hyvässä iskussa: lähes kaikkien asuntojen kylppärit on juuri uusittu. Talon kadunpuoleiset seinät on suurimmaksi osaksi maalattu 2020. Samana vuonna uusittiin sadevesijärjestelmä, eli syöksytorvet ja alastuloaltaat ja viennit.

Asunnon pohja on selkeä: portaikkoa noustaan yläkertaan. Avautuu iso tila, joka alkaa keittiöllä. Tilan perällä on kaksi ovea, jotka johtavat makuuhuoneisiin. Välissä on avointa tilaa, jonka voit järjestellä ihan miten haluat.

Taloyhtiön saunatilat ja pesutupa sijaitsevat talon kellarikerroksessa eivätkä ole viemässä huoneiston neliöitä.

KUVIA PIHALTA

Talon sisäpiha on erittäin suojaisa, kun L-kirjaimen muotoinen kiinteistö suojelee sitä katujen puolelta. Pihalla on parkkipaikat 6 autolle, ja siinä on sähköauton latauspisteet juuri asennettuna.

Grillauspiste sijaitsee yläpihalla. Siellä on upouusi kolmen polttimon Weberin grilli, josta olemme varsin onnellisia. Alapihan puolella kelpaa paistatella ilta-auringossa. Tälle pihalle saavutaan myös taloyhtiön saunasta vilvottelemaan.

 

Pihalla on ainakin omenapuu, kriikunapuu, pihlajapuu ja kirsikkapuu. Marjapensaitakin omalta tontilta löytyy.

Viimeisessä kuvassa näet syksyisen maiseman, joka avautuu keittiön ikkunasta pohjoiseen. Siitä näkyy varsinkin talvella useita kilometrejä eteenpäin.

KUISTIN KAUTTA SISÄÄN

Kuistillamme on kolmen asunnon ovet. Kuistin portaikolla kelpaa kahvia juoda ja seurata pihan elämää.

Ovella on pieni alatila, jossa on vähän tilaa kengille. Seinällä on naulakko jonne vieraat voivat jättää takkinsa.

Ulko-oven vieressä on iso ruutuikkuna joka valaisee portaikon kauniisti. Siitä voi myös katsella onko ovella naapuri vai tv-luvan tarkastaja.

Portaikko maalattiin vuonna 2019 kylppärirempan yhteydessä. Portaikko nousee parioville, josta päästään eteistilaan,  jossa on iso peilikaappi / säilytystila. Eteisestä on pääsy kylppäriin ja massiiviseen saliin.

SALI / KEITTIÖ

Sali on asunnon sydän. Sen harjakorkeus yltää reiluun neljään metriin. Lautakattoa komistavat valkoiset kattosatulat. Tilaa salilla on yli 50m2, ja osa siitä on matalaa tilaa, kun harjakatto tipahtaa salin sivuille noin 80 cm korkeuteen. Salissa on kaksi pylvästä jossa on kauniit koristesorvaukset.

Salissa on kaksi isoa ikkunaerkkeriä, ja ikkunoista on komeat näkymät etelään ja pohjoiseen. Ikkunat ovat suht korkealla, ja kämpässä voi huoletta oleilla vaikkapa aatamin asussa. Keittiön puolella on vielä pieni ikkunaerkkeri. Yksi salin nurkka on ikkunaton, ja sinne olemme nyt sijoittaneet tv- ja viihdenurkkauksen.

Kattosatuloiden päällä on tilaa reilu metri, ja sinne voisi joku haluta joskus rakentaa vaikka makuutilat tai ylimääräistä säilytystilaa.

Keittiö on hassu mutta kiva. Seinällä on vain kaksi pientä kaappia. Suurin osa tavarasta sijaitsee saarekkeessa, jolla leveyttä riittää: yli 3m leveällä tiskillä kelpaa kokkailla isomminkin. Saarekkeet ja tasot kuuluvat asunnon hintaan. Tiskipöydän päälle on tehty avohylly, jonne mahtuu myös paljon tavaraa. Keittiössä on korkea jääkaappipakastinyhdistelmä ja Mielen uusi tiskikone.

Ruokailutilan voi sijoittaa salissa oikeastaan minne vain, nyt se sijaitsee yhden ison ikkunaerkkerin sisällä. Se on joskus ollut myös keskellä salia ison kattokruunun alla.

MAKUUHUONE 1

Talon päästä löytyy pienet makuuhuoneet, jotka ovat lähes peilikuvat toisistaan. Niissä on pieni erkkeri-ikkuna, ja harjakatto, joka on suljettu välikatolla. Tässä huoneessa on pylväs pariovien vieressä. Korkealla seinällä on isot kirjahyllyt, joista emme kehtaa kuvaa näyttää.

Asunnon sängyt kuuluvat kauppahintaan niin halutessasi, ja ihan syystä: niissä on hyvää säilytystilaa vetolaatikoissa. Säilytystilaa tässä asunnossa on nimittäin suht rajoitetusti. Sängyt on ostettu Ikeasta muuta vuosi sitten.

Tämä tila on nyt lastenhuone, sitä ennen se toimi työhuoneena.

MAKUUHUONE 2

Toisessa makuuhuoneessa on iso vaatekaappi ja 2m leveä parisänky, jossa on samanlaiset säilytysratkaisut kuin lastenhuoneen kapeammassa sängyssä. Vaatekaappi ja sänky kuuluvat asunnon hintaan, paitsi tietysti jos toisin määrätään.

KYLPYHUONE

Kylppäri on uusittu siis vuonna 2019, ja hohtaa edelleen uutuuttaan. Kylppärissä on uusi sadesuihku ja suihkuseinä, vinoon ladottu ruutulattia, sen alla lattialämmitys, upea hana bideellä, käsienpesuallas ja 140 cm leveä allaskaappi 4:llä ulosvetolaatikolla.  Kylppäriin on vedetty myös pintavetona uudet käyttöputket. Rätti- ja seinäpatteri on uusittu remontin yhteydessä.

Pesukonetta kylppärissä ei ole, sillä taloyhtiöllä on yhteinen pesutupa kiinteistön kellaritiloissa. Sieltä löytyy iso teollisuuspesuri, mankeli ja kuivuri. Pesutilan vieressä on kuivaushuone, mutta kesällä tietysti pyykit viedään pihalle kuivumaan. Sieltä löytyy iso pyykkiteline. 

Allastason päällä on myös hauska yksityiskohta: pieni ikkuna saliin. Sen ylikokoisella ikkunalaudalla on hyvä pitää pientä esineistöä. Ikkunalaudan alle on vedetty led-nauha, joka valaisee tasot hienosti.

DATA

Asunto

Sijainti: Askartie 18, 00700 HKI
Kaupunginosa: Malmi
Kerros: 2/2
Asuinpinta-ala: 84,5 m². Pinta-ala saattaa poiketa tämän ikäisessä kohteessa olennaisestikin nykystandardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Huoneiston  pinta-ala voi olla mainittua pienempi tai suurempi.
Pinta-alan peruste: yhtiöjärjestys / isännöitsijäntodistus
Huoneiston kokoonpano: 2h+avokeittiö/sali, kph
Lisätietoa vapautumisesta: heti
Lunastusoikeus: osakkailla
Parveke: Ei
Kauppahintaan kuuluu: sängyt, vaatekaappi, keittiön saarekkeet.
Kunto: Hyvä
Keittiön varusteet: keraaminen liesi, erillisuuni, puiset työtasot, jääkaappi/pakastin, liesituuletin, astianpesukone.
Lattiat: vanhat lautalattiat, salin lattia hiottu ja lakattu 2008.
Kylpyhuoneen varusteet: lattialämmitys, suihku, kiinteät valaisimet, rättipatteri
Säilytystilat: Eteisessä lattiasta kattoon peilikaappi 60cm syvä 1,2m leveä. Makuuhuoneessa vaatekaappi 2,5m leveä, 60cm syvä. Sängyissä säilytyslaatikot. Kellarikomero, iso pyörävarasto.
Ikkunoiden suunta: pohjoinen, etelä.
Tehdyt remontit: Kylppäri 2019, keittiön tasot 2017. Portaikon maalaus 2019.
Asunnossa sauna: ei, yhteiset saunatilat kellaritilassa. Heti valmis sauna, 2 suihkua, iso pukeutumistila josta pääsy pihalle. Saunaremonttiin henkisesti varauduttu ja saatu pankiltakin jo laina. Saunaremontin kustannusarvio 25000-40000 euroa. Asunnon osuus tästä lasketaan neliöiden mukaan, ja se on noin kuudesosa.
Palvelut: Malmin ostoskeskus / juna-asema 500m, sairaala 1km, Pukinmäen liikuntapuisto 1,5 km, Tapanilan Erä 1,5 km
Koulut: Malmin peruskoulun eri osat, kaikkiin alle 1km
Päiväkodit: Ainakin 3 päiväkotia alle 1 km

Yhtiö

Nimi: As Oy Armonlinna
Valmistumisvuosi: 1876 keskusta / 1928 Malmi, taloyhtiö nykymuodossaan vuodesta 1984
Asuntojen lukumäärä: 6 kpl
Asuinhuoneistojen pinta-ala yht: 558m2
Tontti: 1113m2, oma tontti
Pysäköintitilat: 6 kpl, latauspisteet sähköautolle
Lisätietoja: Yhtiön asuintilojen pinta-aloja ei ole tarkastusmitattu, tämän vuoksi pinta-alat saattavat poiketa olennaisestikin nykystandardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Huoneiston  pinta-ala voi olla mainittua pienempi tai suurempi.
Lämmitysjärjestelmä: kaukolämpö
Ilmanvaihto: painovoimainen
Rakennusmateriaali: hirsi / puu
Katto: pelti
Isännöinti: omatoiminen (toistaiseksi)
Talonmiesvuorot: oma väki, kiertävät talonmiesvuorot. Talvisin lumenaurausta, kesällä haravointia. Kellaritilojen ja saunan putsausta aika ajoin. Talkoopäivä keväällä ja syksyllä: tarjolla makkaraa ja juomaa.

Taloyhtiön talous

– Yhtiöllä pankkilaina, jossa piikki auki 92000 € asti. Nyt nostettu 60000€, jolla maksettu mainittuja remontteja (kylppärit, sadevesijärjestelmä, maalaus, parkkipaikan latauspistokkeet yms). Jäljelle jäävällä lainalla tarkoitus kattaa allamainittuja remontteja, joista ajankohtaisin ja suurin on saunaremontti. Asuntoon kohdistuva lainaosuus, n. 8526€, kohdistuu jo nostettuun 60000€ lainaan. Sen voi maksaa heti pois, tai maksaa jatkaa rahoitusvastikkeen maksamista 112,69€/kk. Nykyinen rahoitusvastikelaskelma on jo tehty 92 000 euron lainasummalle.

Tulevat rempat

– Saunatilat uusiksi 3v sisään, lue lisää kohdasta Sauna
– Katon pesu / paikkomaalaus
– Sokkelin maalaus / ehostus
– Ikkunoiden peruskorjaus, kittien paikko yms…

Asunnon hintatiedot

Velaton hinta: 390 000 €
Myyntihinta: 381 474 €
Velkaosuus: 8526 € (tilanne 15.6.2021)

Vastikeperuste: 75 m2
Hoitovastike: 300€/kk
Rahoitusvastike: 112,69€/kk
Yhtiövastike yht: 412,69€/kk
Muut maksut: käyttökorvaus 20€/henkilö (vesi, pesutupa, sauna, autopaikan sähköt jne), pakastinmaksu 5€kk (jos ylim. pakastin esim.  kellarivarastossa)

KIINNOSTUITKO ASUNNOSTA? OTA YHTEYTTÄ!

Asuntoa myyvät sen omistajat Aki ja Meri Ala-Kokko. Se myydään paikkakunnan vaihdon vuoksi.

Puh: 0400 273705 (Aki)

Email: aksulaattori@gmail.com

Tervetuloa turvallisille näytöille! (kämppä takuulla tyhjempi kuin kuvissa!)

EI VÄLITTÄJILLE.